Sattui silmään tällainen juttu, joten ajattelin tästä vähän kirjoitella vaikkei suoranaisesti liitykkään omaan aihepiiriini muuta kuin että luomua suosin tällöinkin :)
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012081915971064_ru.shtml
Olipas muuten hauska idea tuo Ravintola Koura ja Pinsetti! Vinkkinä jollekkin muulle myös seuraavaa ravintolapäivää silmälläpitäen!
Meillä Väiski (nyt kohta 2vee) ilmoitti puolivuotiaana oksentamalla soseet kaaressa lattialle ettei aio sellaista moskaa syödä. Kaikki temput kokeiltiin mutta ei. Jostain käsiini ajautui juttu sormiruokailusta, siitä innostuneena meidän perheessä ruvettiin kokeilemaan tätä ja kas kummaa, ruoka rupesi pojalle uppoamaan. Kuten tuossa jutussakin mainitaan niin on totta että oma ruokailu helpottuu äärettömän paljon. Koko perhe ruokailee samaan aikaan ja kenenkään ruoka ei jäähdy lautaselle!
Väiskin ruoka koostui aluksi höyrytetyistä luomukasviksista, porkkanasta, perunasta, bataatista, parsakaalista jne. Sitten ruvettiin lisäämään hedelmiä ja pikkuhiljaa mukaan tuli liha, kana ja kala. Viljatuotteet hän söi mm leivän muodossa. Väiski valikoi hyvin tarkkaan mitä milloinkin söi, toisinaan kelpasi vain kasvikset, toisinaan ne lensi suoraan lattialle. Koiralla oli siis onnenpäivät näihin aikoihin kun Väiski rupesi tutustumaan ruokaan. :)
Lusikka/haarukka otettiin jossain vaiheessa ennen vuoden ikää mukaan, mutta harvoin sillä mitään muuta tehtiin kun hakattiin pöytää... käsin ruoka meni helpommin suuhun. Oli hauska seurata lapsen syömistä ja sitä mikä minäkin päivänä kelpasi. Ruokajuoma tarjottiin snapsilasista siinä vaiheessa kun normaalit maitotuotteet tuli mukaan.
Sormiruokailusta saa paljon tietoa netistä mutta itselleni tärkeä oli kirja Omin sormin suuhun (Rapley, Gill - Murkett, Tracey), jonka kirjastosta kävin lainaamassa. Myös mies suostui tämän lukemaan ettei sitten kauhistu sitä sotkun määrää ;)
Väiski 8,5kk jauhelihakastiketta ja makaronia luomuna, luonnollisesti ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti